Wat zijn de voordelen van de AeroChamber® voorzetkamer?1

De AeroChamber® voorzetkamer

De AeroChamber® voorzetkamer maakt het toedienen van de medicatie voor patiënten veel eenvoudiger. Het is niet voor niets de meest voorgeschreven voorzetkamer in Nederland2. Een groot aantal fabrikanten van dosisaërosolen, de zogeheten inhalatoren of puffers, beveelt de AeroChamber® voorzetkamer dan ook aan in de bijsluiter, om de inname van de medicatie te vergemakkelijken3.
In ons brede assortiment is rekening gehouden met de patiënten. Zo is er een AeroChamber® voorzetkamer voor jong en oud. De voorzetkamers worden geleverd met en zonder masker en in diverse kleuren en maten. Dankzij de flexibele achterkant van de AeroChamber® voorzetkamer is het eenvoudig om iedere dosisaërosol op de AeroChamber® voorzetkamer te bevestigen; de rubberen dop heeft een opening die zich nauw sluit om de inhalator.
De AeroChamber® voorzetkamer bestaat uit diverse onderdelen die makkelijk te demonteren zijn. Daardoor is onderhoud eenvoudig. Wij adviseren u de AeroChamber®  voorzetkamer eens per week schoon te maken. Dit kan in een sopje met de hand of in de vaatwasser worden gedaan. Laat de AeroChamber® voorzetkamer aan de lucht drogen.

Begeleiding tijdens het inhaleren

Dankzij het doorzichtige omhulsel kunt u eenvoudig zien of de medicatie op de juiste wijze wordt gedoseerd. U ziet namelijk de aërosol, als een soort wolk, in de voorzetkamer gesprayd worden. Zo is het ook mogelijk om eenvoudig te controleren of de voorzetkamer nog schoon is. Dit geldt voor inname door uzelf maar dit is uiteraard nog belangrijker als u uw kind begeleidt bij de inname van de medicatie met behulp van de AeroChamber® voorzetkamer.

De op de AeroChamber® voorzetkamer aanwezige Flow-Vu® inhalatie-indicator bevestigt vervolgens dat er dankzij de voorzetkamer op de juiste wijze wordt ingeademd en daarnaast of het masker goed aansluit op de mond. U hoort een lichte fluittoon bij onjuist gebruik. Deze toon geeft aan dat er te snel wordt geïnhaleerd. Adem rustiger als u dit geluid waarneemt.

1 Informatie te vinden in Study Summary Trudell Medical International, update 2017
2 FarmInform marktdata april 2018
3 Bijsluiters van Alvesco, Flutiform, Foster, QVar, Salbutamol Sandoz en Seretide, April 2017