Vraag en antwoord

Waarom moet ik een AeroChamber® voorzetkamer gebruiken voor de toediening van mijn medicatie?

Het is belangrijk dat de voorgeschreven medicijnen op de juiste wijze worden ingenomen. De AeroChamber ® voorzetkamer zorgt ervoor dat uw medicijn makkelijker en beter aankomt in uw longen.

Passen alle dosisaërosolen op de AeroChamber® voorzetkamer?

Ja, vanwege de flexibele ring aan de achterkant van de AeroChamber® voorzetkamer, is deze geschikt voor alle dosisaërosolen (ook wel puffers genoemd). Ook de dosisaërosolen met een rond mondstuk. Kleine openingen hebben geen invloed op de afgifte van het medicijn. U kunt de AeroChamber ® voorzetkamer gewoon gebruiken voor het toedienen van uw medicatie.

Hoe lang gaat de AeroChamber® voorzetkamer mee?

Bij normaal gebruik gaat de AeroChamber® voorzetkamer ongeveer een jaar mee. Dit is mede afhankelijk van hoe vaak de AeroChamber ® voorzetkamer wordt gebruikt en of u verschillende dosisaërosolen gebruikt. Ook de wijze van schoonmaken en hoe u de AeroChamber ® voorzetkamer heeft bewaard zijn van invloed op de levensduur. Mocht de AeroChamber ® voorzetkamer stuk zijn, bijvoorbeeld een uitgerekte achterkant of kapotte indicator, dan moet deze worden vervangen. Alle zorgverzekeraars vergoeden de AeroChamber ® voorzetkamer eens per jaar. Dit valt onder de basisverzekering. Bij een aantal verzekeraars is het vervangen meerdere keren per jaar mogelijk.

Zijn de maskers en mondstuk los verkrijgbaar?

Nee, de AeroChamber ® voorzetkamer is één geheel. Deze wordt als geheel geleverd en jaarlijks in zijn geheel vervangen.