Onderhoud uw AeroChamber® voorzetkamer voor optimaal effect

Reinigingsinstructies

Het is belangrijk dat u uw AeroChamber® voorzetkamer regelmatig schoonmaakt. Bij dagelijks gebruik wordt aangeraden om minimaal 1 keer per week de AeroChamber® voorzetkamer goed schoon te maken. Dit kan in de vaatwasser of met de hand:

  1. Verwijder het achterstuk. Om het voorstuk los te maken, draait u de houder zoals afgebeeld.
  2. Week de onderdelen gedurende 15 minuten in een milde oplossing van vloeibaar afwasmiddel en lauw,
    schoon water. Beweeg ze voorzichtig heen en weer. Spoel ze in schoon water. OF Plaats de onderdelen in het bovenste rek van de vaatwasser. Zorg ervoor dat het product veilig met de voorkant naar boven is geplaatst. Laat de vaatwasser in een normale of lichte cyclus werken en vermijd verhit drogen.
  3. Schud het overtollige water af en laat de delen verticaal aan de lucht opdrogen. Zorg ervoor dat de delen droog zijn voordat u ze weer in elkaar zet.
  4. Monteer het voorstuk aan het uiteinde van de houder en draai het stevig vast totdat het goed vastzit. Centreer het lijntje op het achterstuk met de Flow-Vu® inhalatie-indicator, zoals afgebeeld. Druk stevig aan om het achterstuk te bevestigen.

Ieder jaar een nieuwe AeroChamber® voorzetkamer

Om ervoor te zorgen dat de AeroChamber® voorzetkamer optimaal functioneert wordt aangeraden om de voorzetkamer regelmatig te vervangen. Het wordt aangeraden om jaarlijks nieuwe voorzetkamers te gebruiken. Zo bent u zeker van optimale inname van uw medicatie. Mocht er iets gebeuren met de AeroChamber® voorzetkamer; er breekt iets af of er is iets anders kapot aan de voorzetkamer, dan is vervanging noodzakelijk om de juiste werking te garanderen. Het is mogelijk om jaarlijks, binnen uw basispakket, een vervangende AeroChamber® voorzetkamer te ontvangen. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar of bij uw apotheek.